Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2009 14:59 - Голямото духане на супата
Автор: rog4o Категория: Политика   
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове:
0



" Това, което нашата партия, начело с лидера ни Ахмед Доган, е направила за избирателите ни за осем години, други не са го напрвавили за 1300.

Затова който не харесва ДПС, да духа супата", казал в Ясеновец Даут Осман, цитиран от вестник "Дневник".

Разсъждавам си на глас за тая супа днес. Коя супа да духам - вече не знам, г-не, или другарю Осман.

Духах супата, когато бях на 5 годинки - в детската градина. Лелките ни караха да духаме постничката супа, че да не се виждат отгоре й мазничките петънца ... тогава супата не беше още истинска супа, беше чорба - боб чорба. После доста подухахме супата - вече бях в първи клас и започнаха "промените" - 89та година - супата пак не беше точно супа и пак беше постна. Едва ли, г-не Осман у вас се е яло толкова постно, защото сигурно родителите Ви, не се съмнявам - трудолюбиви хора, са си гледали някоя и друга животинка .., но за нас - псевдоградските наследници на соц-а супата си беше направо блудкава ... друго си е да духаш супата, защото нямаш търпение да я опиташ, пък е друго е, да я духаш, защото не искаш да я гледаш ... 

Та, да се върна на въпроса със супата - и днес я подухвам лекичко ... вече не е така гадна - имаме изкуствени бульони, аромати, подобрители, дори има месо в изобилие и затова постната супа става все по -модерна. Подозирам обаче, че с тези всички бульони, отдолу пак си е същата тиня от миналото... дали на Вас, г-не Осман го дължа това за последните 8 години, или на ДПС-то - знам ли ... може би го дължа на съгражданите и съселяните си. То тези супи, дето се правят от местни зеленчуци, трудно ще ги папкаме - нали ни спряха едни скромни 130 млн. супсидии - за тях знаем, пък и незнайните са поне още толкова... ако постоите още малко, да се пошегувате с нас, скоро няма да духаме супи - ние ще духнем, а родителите ни ще пасат трева и дребни кавъчета, нали?!

Днес съм малко по- спокойна - идат избори, можем със супата и Вас да издухаме, г-не Осман ... а за историята на 1300-те години, нека се занимаят компетентните, там не се бъркайте, че напрежение и без друго има, да, благодарение на Вас - тук съм сигурна. 

Хубавото е, че таратора /лятна супа/ не се духа, та дано има едно силно Синьо лято, после ще видим каква ще е супата.



Тагове:   Осман,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rog4o
Категория: Лични дневници
Прочетен: 18550
Постинги: 9
Коментари: 4
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930